ویژگی ها و مزایای هوشمندسازی

امروزه سیستم های ساختمانی بسیار پیجیده تر از گذشته و نیازمند توجه و دقت بیشتر در زمینه ی نصب و کاربری می باشند. نصب مجزای سیستم های ساختمانی مانند توزیع برق ، کنترل روشنایی ، تهویه مطبوع ، سیستم حفاظت و ایمنی ، مدیریت مصرف انرژی ، اعلام و اطفای حریق و…مسائل و مشکلات فراوانی برای سازندگان و مالکان ساختمان ها به همراه دارد. سر و کار داشتن با سازندگان مختلف ، تأمین کننده های قطعات و خدمات گوناگون ، سیستم هایی که هماهنگ عمل نمی کنند ، راهکارهای نامناسب و ناسازگار با هم و…. تنها جزء کوچکی از مشکلاتی است که از نصب و مدیریت جداگانه ی سیستم های ساختمانی نشأت می گیرد و در نهایت به صرف انرژی و هزینه ی بیشتر منجر می شود. در حال حاضر سیستم های مختلف در ساختمان صرف نظر از اینکه چه تعداد هستند یا در آینده خواهند بود ، می توانند به صورت یکپارچه کنترل و نظارت شوند. در عین حال که دارای هزینه های زیرساخت ، نصب و راه اندازی کمتری نیز هستند.
همه ی افرادی که قصد ساخت یک منزل مسکونی یا یک ساختمان تجاری را دارند با حجم زیادی از کار و مشکلات اعم از مسائل فنی و یا مالی رو به رو هستند. خصوصا در سال های اخیر مسائلی مانند مدیریت مصرف انرژی ، بازسازی خانه های قدیمی با تکنولوژی جدید و… عوامل زیادی را در انتخاب نوع و مدل محصولات مصرفی در ساختمان ها دخیل کرده است.
مزایای یک خانه ی هوشمند :

  •  استفاده از آخرین فن آوری های روز دنیا
  • مدیریت مصرف انرژی
  • ارتقاء سیستم به مرور زمان و بر حسب نیاز
  • طراحی مدرن و زیبا
  • متمرکز سازی سیستم مدیریت ساختمان
  • امنیت بیشتر در ساختمان با بهره گیری از فن آوری های جدید ارتباطات

 

نه تنها هزینه های ساخت ساختمان بلکه هزینه های جاری نگهداری ساختمان در سرمایه گذاری مسکن عامل شایان اهمیتی است. به عنوان مثال هر چقدر تکنولوژی به کار رفته در ساختمان انعطاف پذیرتر باشد و به تغییرات در ساختمان و نوآوری تکنولوژی بهتر پاسخ دهد ارزش افزوده ی بیشتری را برای مالکان به ارمغان خواهد آورد. در حال حاضر با توجه به کمبود منابع انرژی در جهان ، لزوم مدیریت و کنترل ساختمان به نحوی که انرژی کمتر و بهینه تر مصرف شود در ساختمان ها مشهود است و این امر با ارائه راهکارهای هوشمند کنترل ساختمان امکان پذیر است.
در صورتی که بخواهیم ساختمان ایمن باشد باید قادر باشد بدون توجه به حضور یا عدم حضور ساکنین پاسخ مناسب را به حوادث اتفاق افتاده بدهد. سیستم های برق کشی سنتی با توجه به محدودیت های فیزیکی همچون حجم کابل های رد شده در دیوارها نه تنها راه حل مناسبی برای داشتن سیستم کنترل و اتوماسیون ساختمان نیستند بلکه با توجه به هزینه بر و زمان بر بودن هر گونه تغییر در کاربری پس از نصب کامل ، سیستم های برقی ساختمان ها از ایمنی و امنیت کمی برخوردار خواهند بود. با توجه به اینکه ساختمان ها عموما برای استفاده ی چندین ده ساله طراحی می شوند ، خواسته یا ناخواسته در این مدت زمان ممکن است کاربری اتاق ها تغییر یابد. در نتیجه نیاز به راهکارهای انعطاف پذیر حس می شود که کاربر بتواند به راحتی و با صرف کمترین هزینه و بدون شکافتن دیوارها و نصب کابل های جدید ، کاربری سیستم خود را عوض نماید.