مصرف روز افزون انرژي، پايان پذير بودن منابع آن و اثرات نامطلوب و بعضاً جبران ناپذير مصرف بي رويه انرژي و افزايش قيمت آن باعث گرديده است تا متوليان امر و مصرف كنندگان انرژي به دنبال راههايي براي صرفه جويي و استفاده صحيح از انرژي باشند.
از كاربردهاي پيشرفت تكنولوژي و فناوري هاي نوين در حوزه ساختمان ميتوان به هوشمندسازي و مديريت مصرف انرژي در ساختمان اشاره نمود. درعمل اين سيستمها از تركيب تجهيزات الكتريكي كه بطورخودكار عمل مي نمايند و سيستم هاي مختلف كنترلي كه به صورت يكپارچه كنترل مي شوند حاصل مي گردد. استفاده از اين فناوري علاوه بر كاهش مصرف انرژي، سبب ايجاد شرايط مناسب و ايده آل و افزايش آسايش ساكنين ساختمان نيز مي گردد.
سيستم هاي هوشمند ساختماني و پروتكل هاي مربوط به آنها با توجه به مزايا و ويژگي هايشان در دسته بندي هاي مختلفي قرار ميگيرند. از مهمترين اين ويژگي ها در اين دسته بندي ها وابستگي و قابليت انعطاف سيستمها مي باشد. اين دسته بندي ها اطلاعات مهمي را براي استفاده از سيستم هاي هوشمند در اختيار مي گذارد.

 

[flipbook pdf=”http://www.bnj-co.com/wp-content/uploads/2018/01/protocol-1.pdf”]

پروتكل هاي باز

اين پروتكلها براساس استانداردهاي باز بنا شده اند و نه تنها در دسترس كارخانه هايي كه آنها را پايه گذاري كرده اند، قرار مي گيرد بلكه براي تمامي افراد نيز قابل دسترسي مي باشد. از مزيت هاي بارز اين ويژگي ميتوان به ايجاد انعطاف پذيري بالا در طراحي و كنترل سيستمهاي هوشمند ساختمان اشاره نمود.

پروتكل هاي بسته

استانداردهاي بسته برخلاف پروتكل هاي باز در دسترس همه افراد نمي باشد و تنها به صورت اختصاصي براي پايه گذاران شركت مربوطه قابل دسترسي است. اين سيستمها معمولا به آساني قابل نصب هستند و قادر به پياده سازي همه كارهاي لازم در سيستمهاي هوشمند خانگي و ساختماني هستند اما از انعطاف پذيري بالايي در كنترل و طراحي سيستمهاي هوشمند ساختماني برخوردار نمي باشند و اجزاي آن، تنها از يك گروه كوچك و محدود قابل انتخاب هستند.

KNX

استانداردی جهانی برای کنترل سیستم های خانگی و ساختمان است مهمترین گام در هوشمندسازی ساختمان ها، انتخاب سیستمی با پروتکل باز و استاندارد می باشد. پروتکل knx نمونه ی بارزی از یک پروتکل باز، استاندارد شده و توزیع شده می باشد و بیشتر از 80 درصد از کمپانی هایی که محصولات خود را به بازار ارائه می دهند، قادر به برقراری ارتباط با شبکه knx می باشند. همچنین همانند بسیاری از پروتکل های استاندارد شده دارای یک انجمن می باشد که همه جوانب و موارد مهم در ارتباط با این پروتکل را در نظر می گیرند. این انجمن در حال حاضر دارای حدود 220 عضو بوده که باعث گردیده بیش از 300 سازنده بزرگ دنیا محصولات هوشمند خود را تحت این پروتکل ارائه نمایند.
همه تجهیزات متصل به این پروتکل، به طور مستقل هوشمند هستند. محصولات نه تنها شامل عملگرها، سنسورها و پنل های مشاهده و نظارت می باشد، شامل GATEWAY هایی نیز هستند که ارتباط بقیه سیستم های اتوماسیون ساختمانی نظیر BACNET, LON, DALI را با سیستم های knx فراهم می سازد.
در صورت استفاده از پروتکل باز و استاندارد knx ، تجهیزات تولید شده توسط شرکت های مختلف می توانند با هم ترکیب شوند و علامت تجاری knx درج شده روی این محصولات، ضامن کیفیت و قابلیت تعامل این قطعات با هم است.

 

 آمار موفقیت آمیز KNX

  •  بیست سال سابقه فعالیت
  • بیش از 150 شرکت عضو
  • حضور در بیش از 70 کشور دنیا
  • بیش از 21000 کاربر نرم افزار ETS
  • 100 مرکز آموزشی در نقاط مختلف دنیا
  • 40 شریک و همکار علمی و آموزشی

 

 

مزایای پروتکلKNX

  • پشتیبانی از چندین رسانه انتقال
  • کیفیت بالای محصولات تحت استاندارد KNX
  •  قابلیت همکاری محصولات سازندگان متفاوت با برچسب KNX در یک پروژه
  • ایجاد زبان مشترکی به نام نرم افزار ETS
  • توانایی کنترل انواع وسایل خانگی و ساختمان ها
  • توانایی برقراری ارتباط با سیستم های دیگر